Hoe trots kan je zijn…

Via Instagram kreeg ik een herinnering van een foto van een jaar geleden. Een klein hummeltje in mijn armen, op zoek naar een fijne houding voor je om het je zo fijn mogelijk te maken. Je had toen heel veel behoefte aan geborgenheid, kon moeilijk alleen zijn en eigenlijk hielp alleen dragen tegen het huilen. Wat een verschil met hoe het nu gaat en wow wat maak jij mij trots! Wat 1 foto van toen weer teweeg kan brengen…. Een golf van trots, liefde en blijdschap schoot ineens door mij heen. Hoog tijd om weer eens een blog te schrijven over dat bijzondere, niet te beschrijven gevoel die je er gratis bij krijgt zodra je moeder wordt. Door jou ben ik nu moeder, een fulltime job die soms een hoop energie kost, soms weinig slaap betekent maar ook zoveel liefde, blijdschap en geluk geeft, een job die ik voor geen goud meer zou willen missen!

Lees verder

Toe aan de volgende fase

Zoals velen van jullie weten is Noud afgelopen week 1 jaar geworden. Voor ons een moment waar we enorm naar hebben uitgekeken, want dat betekent dat de periode vol met zorgen inmiddels een tijdje achter ons ligt en dat we steeds meer écht kunnen genieten.
Zoals vast veel moeders (en vaders) herkennen komt er met deze bijzondere dag niet alleen maar een hosanna-gevoel. Omdat ik mij zo had verheugd op dit moment en gezien onze “valse” start had ik eerlijk gezegd bedacht dat ik wel alleen maar blij zou zijn.. Maar ik beleefde gedurende de dag meerdere keren flashbacks naar precies een jaar geleden, schrok precies op het moment dat Noud was geboren wakker en had soms een soort te neergeslagen gevoel die ik niet echt goed kon plaatsen.
Het is toch een soort afsluiting van een lastige periode en een verlangen naar een complete nieuwe andere periode.

Lees verder

1 jaar verder…

27 april 2018… Koningsdag en toen 32 weken zwanger…
Overdag lopen we gezellig een rondje door het dorp en lijkt er niets aan de hand… Tot het ’s avonds ineens lijkt alsof ik naar de wc moet maar het niet kan ophouden.. De verloskundige komt maar weet het ook niet zeker en stuurt ons voor de zekerheid naar het ziekenhuis. “Waarschijnlijk is het niets, dus maak je maar niet gelijk al teveel zorgen”.

Lees verder

Happy moments – Maart

Elke maand verbaas ik mij er weer over hoe snel de tijd gaat. Voor mijn gevoel is maart net begonnen, maar we zijn alweer bijna aan het einde van de maand. Het was een bomvolle maand, met een hoop ziek-zwak-en misselijk-praktijken, bezoekjes aan de huisarts(post) en slechte nachten maar gelukkig waren er ook een hele hoop fijne momenten. Hoog tijd dus voor een terugblik en een overzicht van mijn Happy Moments van maart. Lezen jullie mee?

Lees verder

De eeuwig gestelde vraag.

Nu we bijna bij Noud zijn eerste verjaardag zijn aankomen krijgen we soms al de vraag of we ook graag een tweede kindje willen. Voordat ik zwanger raakte had ik een bepaald beeld in mijn hoofd, hoe en wat ik graag zou willen wat betreft kinderen. Hoe kijk ik daar nu tegenaan? Is dat beeld na alles wat er is gebeurd verandert en is de wens nog steeds hetzelfde? Lezen jullie mee over hoe ik er nu over denk?

Lees verder

Happy moments Februari

De maand is alweer bijna voorbij en dat betekent weer een overzicht van mijn happy moments van de maand Februari!
Ondanks dat deze maand nou niet echt een enerverende maand was, waren er toch weer genoeg momenten om van te genieten en weer even bij stil te staan. Ik zette ze in een overzicht, lezen jullie mee?

Lees verder

10 Cadeautips voor een baby van 1 jaar!

Het is bijna niet te geloven maar over 2,5 maand wordt onze kleine man alweer 1 jaar!!! Hoe langzaam de beginmaanden gingen en we enorm toe leefden naar dit moment, zo snel gaat het de laatste tijd! Inmiddels is Noud qua ontwikkeling de 8 maanden gepasseerd en wat is het genieten om alle ontwikkelingen te zien die hij nu doormaakt!
Maar goed zijn kalenderleeftijd geeft toch echt aan dat hij over ruim 2 maanden 12 maanden is en dus is het de hoogste tijd om over zijn verjaardag te gaan nadenken!

Voor wat cadeau- inspiratie vroeg ik jullie om hulp en wat super leuk om al jullie reacties en suggesties te lezen. Super bedankt daarvoor! Voor alle moeders/vaders die ook wel wat inspiratie kunnen gebruiken, ik deel hieronder graag alle suggesties met jullie. Lezen jullie mee?

Lees verder

Persoonlijke doelen voor 2019

Zoals jullie misschien nu wel weten ga ik heerlijk op lijstjes, structuur en overzicht. Weten waar ik aan toe ben en gericht ergens naar toe werken.
Bij een nieuw jaar horen traditiegetrouw goede voornemens. Goede voornemens lijken bij mij alleen al bij voorbaat te mislukken dus eigenlijk maak ik nooit goede voornemens. Maar een jaar zonder persoonlijke doelen en zonder een planning, dat gaat natuurlijk niet voor een controle-freak zoals ik… Ik heb er dit jaar bewust voor gekozen om niet teveel te willen maar 1 groot doel te kiezen en een paar kleinere doelen die minder impact hebben maar die ik wel belangrijk vind. Door niet teveel doelen te stellen maar 1 hoofddoel en een paar ‘subdoelen’ blijven de doelen realistisch en haalbaar en is de kans veel groter dat ik ze ook echt ga behalen. Benieuwd naar mijn persoonlijke doelen? Lees gauw even verder…

Lees verder

Happy moments – Januari

Het is een nieuw jaar en de eerste maand ligt alweer achter ons.
Nieuw dit jaar zal er op mijn blog elke maand een terugblik van de leukste, fijnste en happy moments van die maand. Doel van dit jaar is bewust naar mooie, fijne, positieve momenten en gebeurtenissen blijven kijken en op die manier wat meer bewustwording te creëren. Want we hebben het eigenlijk toch maar hartstikke goed! Life in the moment and enjoy all of it! Lezen jullie mee?

Lees verder

Voor jezelf zorgen

De afgelopen jaren heb ik bijna altijd de dingen gedaan ‘zoals het hoorde’. Ik doorliep de middelbare school zonder al teveel grote problemen, had mijn vervolgstudie uitgekozen, omdat dat handig was voor de uiteindelijke opleiding die ik wilde doen. Na het volgen van de sportacademie, die ik maar moest doen omdat ik nog te jong was, zou ik naar de marechaussee gaan. Helaas gooide mijn oogongeluk, binnen die 2 seconde dat het gebeurde, volledig roet in het eten. Geen volledig zicht meer en dus uitgesloten van toelating. Plan B werd opgesteld, uitgevoerd en uiteindelijk resulteerde dat in de leukste tijd ooit op de sportacademie!

Lees verder