Happy moments – Maart

Elke maand verbaas ik mij er weer over hoe snel de tijd gaat. Voor mijn gevoel is maart net begonnen, maar we zijn alweer bijna aan het einde van de maand. Het was een bomvolle maand, met een hoop ziek-zwak-en misselijk-praktijken, bezoekjes aan de huisarts(post) en slechte nachten maar gelukkig waren er ook een hele hoop fijne momenten. Hoog tijd dus voor een terugblik en een overzicht van mijn Happy Moments van maart. Lezen jullie mee?

Tanden

Nou is het krijgen van die tanden en vooral de manier waarop Noud daarop reageert niet het meest fijne van deze maand, maar stiekem vind ik het toch heerlijk dat hij ze nu eindelijk heeft. Eindelijk niet meer dat tandenloze bekkie. Inmiddels pronken er twee mooie tanden in zijn onderkaak wat hem gelijk weer een stukje minder ‘baby’ maakt. Natuurlijk gaat dit gepaard met een hoop hangen, kwijlen, soms huilen en andere ongemakken, maar zo leuk om te zien dat hij nu echt een mannetje wordt en het baby er echt steeds meer af gaat!

Weekendje Schotland

Een aantal jaar geleden is een van mijn zussen geëmigreerd naar Schotland. Naast het feit dat dit natuurlijk betekent dat we haar veel minder zien dan we zouden willen, betekent dit ook dat we eens in de zoveel tijd een soort mini- vakantie-weekendje hebben. Want ook al is het maar een uurtje vliegen, zodra je daar bent is alles anders. Logisch, ze spreken er geen woord Nederlands, maar ook alle gebruiken zijn totaal anders. Ze rijden er links, waar ik op een rotonde nog steeds elke keer weer van schrik, ‘normale’ thee drinken ze daar niet, thee is daar zo donker dat je er echt zelf melk en suiker in wil doen om het nog een beetje te kunnen drinken.. het ontbijt bestaat niet uit een simpele boterham en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, ik ben dan voor mijn gevoel echt even op vakantie, ook al duurt het vaak maar een kort weekendje.

Extra spannend deze keer was het feit dat mijn zus hoogzwanger was en het dus zomaar kon gebeuren dat de kleine in dat weekend geboren zou worden. Helaas voor mij gebeurde dat niet, maar het was toch gewoon heerlijk om weer even lekker te kunnen bijkletsen zonder dat via skype of videobellen te moeten doen en elkaar af en toe even een knuffel te kunnen geven.

Het is voorjaar!

Ondanks dat ik ook echt enorm kan genieten van de herfst en de winter, met de koude temperaturen en de gezelligheid binnen, ben ik nu ook weer enorm toe aan de warmere temperaturen, het langer licht zijn buiten, de vrolijke vogeltjes en gewoon weer wat meer leven buiten. Ik kan dan ook enorm genieten van het feit dat ik na het werken nog gewoon in het licht naar huis kan rijden. Daarnaast is het ook zo fijn om de vele wandelingen met Noud nu ook heerlijk in het zonnetje te kunnen doen! Dat is dan toch wel even dubbel genieten in vergelijking met wandelen in de koud.. En aangezien dit weekend de klok een uurtje vooruit gaat, zal dat dus alleen maar meer worden. Happy me!

Sportmodus Back

Zoals ik al eerder op mijn (privé) instagram account posten: The Sportmind is back! Zooo fijn om weer zin te hebben in het hardlopen en mij weer wat fitter te voelen. Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in de blog over mijn persoonlijke doelen wilde ik weer heel graag plezier hebben in het sporten, het hardlopen weer oppakken en als het even mee zat weer mijn oude gewicht bereiken en misschien zelfs wel iets daar onder uitkomen. Inmiddels is dat allemaal gelukt! Het hardlopen gaat weer lekker, het plezier is weer terug en dat loopt zo lekker! De tijden vallen niet tegen, maar gaan we straks wel weer officieel verbeteren, maar voor nu is het eerst weer even meters maken en hoop ik binnenkort weer richting de 10km te kunnen gaan. Binnenkort zal ik daar een uitgebreidere update over schrijven in een andere blog, keep you posted!

Tante geworden

Zeker eentje die niet in mijn Happy Moments mag ontbreken! Ik ben opnieuw tante geworden! Tja, met 3 oudere zussen gaat dat nogal snel, maar het blijft elke keer weer ontzettend bijzonder! Jullie raden het misschien al….. 1,5 dag nadat ik terug was van het weekendje in schotland besloot de kleine dan toch te komen. Na alleen maar meiden in onze familie, waarbij Noud dan een hele leuke uitzondering was, wordt hij nu versterkt met opnieuw een neefje! Jippie!!
Ik snap de kleine man wel, die heeft natuurlijk mooi even gewacht tot zijn uber nieuwsgierige tante weg was.. Van zo’n blij en trots hoofd elk uur boven je wieg word je natuurlijk ook niet vrolijk, dus hij heeft heel verstandig even gewacht! Nu zwijmelen wij dus van een afstandje mee met foto’s en filmpjes en gaan we als familie omstebeurt die kant op om de kleine man te kunnen bewonderen en het toch een beetje rustig te houden.

Family – quality time

Oh wat hebben we toch heerlijke momenten samen gehad deze maand.
Nadat de grote man bijna 2 weken ziek-zwak en misselijk was en de wc-pot zijn beste buddy was…. konden we eindelijk weer even wat met z’n 3tjes doen! Wat kan ik daar intens van genieten om mijn twee mannen zo samen te zien!
Als eerste hebben we weer heerlijk met z’n 3tjes gezwommen. Rondom kerst hebben we voor het eerst gezwommen met Noud, maar dat duurde maximaal 10 minuten, daarna vond hij het eigenlijk niet meer leuk. Dus we hebben dat een tijdje gepauzeerd, tot afgelopen weekend! Nu vond hij het echt fantastisch en keek hij zijn ogen uit. Lekker ronddobberend op zijn ‘zwemtrainer’ kon hij alles goed zien, lekker spartelen met zijn handen en voeten in het water en ondertussen genieten van de aandacht van papa en mama.
De zwemtrainer is een soort opblaasbare band waar hij op zijn buik in/op ligt en waarbij zijn armen over de band ligt en hij zijn voeten ook vrij kan bewegen. Voor de veiligheid heeft hij dan een soort gespje om, die met een handig kliksysteem vastzit. Deze band is te gebruiken vanaf 3 maanden tot 4 jaar. Nou denk ik zelf eerlijk gezegd niet dat hij hem tot 4 jaar gebruikt, maar goed het is fijn dat ook al kunnen ze zelf nog niet goed zitten (wat je vaak wel nodig hebt in zo’n ‘zitband’) dat ze al wel vrij vroeg ‘op’ deze band kunnen liggen.

Naast dat Noud er enorm van heeft genoten, was dit voor ons natuurlijk ook puur genieten! Na 30 minuten was hij moe en zijn we weer terug naar huis gegaan. Ondanks dat het maar even heel kort was (voor ons gevoel) was het echt meer dan waard en zeker voor herhaling vatbaar!

Verder kregen wij een tip van vrienden: het bezoeken van de boer omdat de koeien naar buiten mochten. Ik kende het wel, maar wij zijn beide niet met het boerenleven opgegroeid dus wij hadden het nog nooit zelf bekeken. Maar we zijn beide dierenliefhebbers en we willen dit soort dingen heel graag meegeven aan Noud. Een mooi moment om dit soort leuke activiteiten samen te ondernemen. Waarschijnlijk krijgt hij er vrij weinig van mee, het gaat om het idee… Nadat we eerst een kleine rondleiding kregen door het bedrijf en de kalfjes mochten bekijken, mochten de koeien eindelijk naar buiten. Wat een energie en een haast hadden die koeien om naar buiten te mogen! Maar wat ontzettend leuk om te zien hoe enorm blij die koeien werden van de vrijheid, van de buitenlucht, van de zon, het gras onder hun voeten en alle ruimte die ze kregen. Zo leuk ook om te zien hoe blij de boer van dit moment werd. Mocht je dus volgend jaar iets leuks willen doen in het voorjaar, dan is dit zeker een aanrader!

Ontwikkelingen Noud – Omrollen

Al een tijdje zat het er aan te komen: Nieuwe ontwikkelingen bij Noud. Natuurlijk weet ik ook wel dat deze ‘gewoon’ zullen komen en dat ik gewoon geduld moet hebben. En toch merk ik dat ik echt happy wordt als er weer iets nieuws gebeurd. Sinds een week lukt het Noud om zelfstandig van rug naar buik te rollen. Zo leuk om te zien dat hij er zelf ook echt blij van wordt en ook echt trots rondkijkt zodra het hem gelukt is. Hij is nu bijna 11 maanden en qua ontwikkelingen zit hij nu rond de 9 maanden. Natuurlijk hoor ik vaak genoeg “Ohh kan hij dat nog steeds niet? ” en soms zou ik ook wel willen dat het wat sneller gaat, maar ja ik kan er niets aan veranderen en iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en blijkbaar is dit zijn tempo. Dus misschien is dit ‘langzaam’, misschien is dit ‘precies op tijd’, het is vooral zijn tempo. En gezien zijn begin-situatie ben ik mega trots op alle ontwikkelingen die hij maakt, langzaam of snel.
Het voelt voor mij echt weer als een nieuwe fase en ik ben dan ook erg benieuwd wat er de komende weken weer verder gaat gebeuren.

Op naar een nieuwe maand

Terugkijkend op maart was het, naast het ziek zijn, echt een heerlijke maand! De komende maand staat natuurlijk vol in het teken van Noud zijn eerste verjaardag! Onvoorstelbaar dat we nu alweer een jaar verder zijn! Nadat we de 6 maanden voorbij zijn gegaan is de tijd echt voorbij gevlogen en hebben we zulke enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Ik ben zo enorm nieuwsgierig naar het komende jaar en ondertussen gebruik ik deze maand nog maar even om extra te genieten van onze ‘kleine man’, zijn verjaardag voor te bereiden en uit te kijken naar wat er allemaal nog komen gaat!

Welke leuke, happy moments stonden bij jullie in maart centraal?
Laat het vooral weten in de comments hieronder, of op mijn instagram account. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *