Happy moments – Januari

Het is een nieuw jaar en de eerste maand ligt alweer achter ons.
Nieuw dit jaar zal er op mijn blog elke maand een terugblik van de leukste, fijnste en happy moments van die maand. Doel van dit jaar is bewust naar mooie, fijne, positieve momenten en gebeurtenissen blijven kijken en op die manier wat meer bewustwording te creëren. Want we hebben het eigenlijk toch maar hartstikke goed! Life in the moment and enjoy all of it! Lezen jullie mee?

Start van het nieuwe jaar

Dit vind ik altijd een heerlijk moment! Het moment om met oud & nieuw af te tellen naar het nieuwe jaar. Gezellig met vrienden en/of familie een avondje vol met lekkers, spelletjes doen en aftellen naar 00:00u. Zoals ik al eerder schreef, was 2018 een jaar vol met uiterste. Het mooiste jaar omdat onze grote wens in vervulling ging en we papa en mama werden van ons allermooiste en liefste mannetje. Maar ook het zwaarste jaar vanwege alles eromheen, mijn oogoperatie en zaken binnen de familie.

Maar het aftellen naar 00:00u en dus naar het nieuwe jaar was een moment waar ik persoonlijk heel erg naar uit keek. Nieuwe ronde, nieuwe kansen laten we maar zeggen.

Dus 2019 kom maar op, we gaan er iets ontzettend moois van maken.

Verjaardag

Januari is bij ons in de familie een maand vol met verjaardagen, waar onder mijn eigen verjaardag. Een hoop gezelligheid, familiemomentjes, feestjes vieren en een hoop lekkers tot gevolg. Ik kan daar zo enorm van genieten, wat dat betreft ben ik echt een familiemens. Stiekem kan ik niet zonder mensen om mij heen dus dit soort aangelegenheden vind ik heerlijk!

Vriendenweekendje

Dit is ook echt een van mijn favorieten: Weekendjes weg!
Met familie, vrienden of gewoon wij met z’n tweetjes en vanaf nu dus met z’n drietjes. Heeeeerlijk! Even helemaal niets, genieten van en met elkaar en gewoon tot rust komen in een andere omgeving dan thuis.

Dit maal stond er een vriendenweekendje op het programma. Heerlijk met vrienden een weekendje lol maken, gezelligheid, lekker eten, drankjes doen, bezoekjes aan het zwembad, boswandelingen, spelen in de speeltuinen en natuurlijk heel veel lachen met elkaar. Even de boel de boel laten en opladen voor de rest van de week.

Wie is de mol

Jaaaaaa… als echte molloot, kon ik natuurlijk niet wachten tot het eindelijk weer zou beginnen. Elke zaterdagavond is het vaste prik: Wie is de mol!
Inmiddels zijn we al weer een paar afleveringen onderweg, maar wat zit dit programma toch elk jaar weer super goed in elkaar! Net zoals elk jaar heb ik nog steeds totaal geen idee wie de mol is en zal ik waarschijnlijk in de laatste aflevering ook gewoon weer helemaal fout zitten.. Maar ach, that’s part of the game! Wie is er nog meer WIDM-fan?

Mama-fiets

Al voor ik zwanger was van Noud wist ik, als ik later ooit moeder wordt dan wil ik graag een mama-fiets. Het leek mij heerlijk om samen met de kleine lekker te kunnen gaan fietsen en dat koppie vol verwondering te zien. Nog steeds kan ik daar enorm naar uit kijken, want wij zullen daar nog heel even op moeten wachten. Omdat ik dus in januari jarig ben vond ik dat wel een mooi moment en excuus om ook daadwerkelijk zo’n fiets te kopen.
Maar men, wat zijn die dingen duuuurrr!!! Je bent er zomaar 1200 euro voor kwijt en dan heb je nog geen eens een elektrische fiets. Dat moest toch anders kunnen. En jawel, hoor Marktplaats is in dit geval your best friend! Althans die van mij… Als redelijk cheapskate is dit voor mij voor dit soort dingen echt een uitkomst! Uiteindelijk hadden we een hele mooie gevonden en was die op slechts 12 km afstand van ons vandaan.
Op een koude, winderige zondagmiddag de fiets gaan halen en hij beviel enorm goed! Wel was ik even vergeten dat 12 km fietsen incl. kou en een enorme wind niet zo handige combinatie is….. Afin, 1.5 uur later was ik thuis met fiets en wel!

Nu is het wachten tot het moment dat Noud zelfstandig kan zitten en hopelijk kunnen we met een beetje lekker voorjaarsweer heerlijke fietstochtjes gaan maken!

Sneeuw

Ik ben echt fan van het winterseizoen! Natuurlijk warm weer is ook fijn, heerlijk zonder jas naar buiten, maar die echte koude dagen, kaarsjes binnen aan, dekentje erbij, heerlijk!
Aangezien het tegenwoordig pas in januari en februari écht koud wordt konden we ook dit jaar ons geluk niet op: Sneeuw in januari! Gelukkig op 1 van mijn niet-werkdagen, want wat dat betreft ben ik dan weer een enorme held op sokken: Rijden met sneeuw is namelijk niet echt een van mijn hobby’s. Aangezien Noud nog niet loopt hebben we samen een heerlijke wandeling gemaakt, hij in de draagzak en ik genieten van de sneeuw en ons mooie mannetje erbij. Nu maar hopen dat er ook in februari nog wat gaat vallen en daarna mag het wel weer lente worden…

Ontwikkelingen Noud

Wauw, wat is het genieten genieten genieten zeg op dit moment. Wat een enorm verschil met de eerste 6 maanden! Inmiddels is hij 9 maanden en zit hij qua ontwikkelingen op iets meer dan 7 maanden. We worden de hele dag getrakteerd op lachjes en zodra wij lachen lacht hij vrolijk mee. Natuurlijk heeft hij nog geen idee waarom hij lacht, maar ik smelt op dat moment, dat begrijp je natuurlijk wel.

Ons grootste hoofdpijn-dossier: Het slapen, of beter gezegd het niet-slapen gaat ook echt een heel stuk beter. Inmiddels lukt het hem steeds beter en vaker om ook zelf in slaap te vallen, zowel overdag als ’s avonds voor zijn nachtslaap. Hallelujah, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wat een verademing! Daarnaast lukt het slapen ook steeds beter en slaapt hij ook langer dan 45 minuten per keer. Hierdoor komen wij eindelijk echt aan iets toe en dat is ook echt heel erg fijn!
We zitten nu vaak op 2 slaapjes, eentje halverwege de ochtend (ergens tussen 9 en 10 naar bed en dan vaak zo’n 60 min) en eentje begin van de middag (ergens tussen 1 en 2 naar bed en dan zo’n 1.5 tot 2 uur) . Wel hangt het er vanaf hoelang hij dan slaapt of hij aan het einde van middag nog zijn 3e slaapje nodig heeft. Maar het gebeurt al steeds meer dat die niet meer nodig is! Nu nog een soort regelmaat erin krijgen, maar we zijn hier echt al ontzettend blij mee!

Qua hapjes hebben we nu ook redelijk een ritme, waarbij hij nog 4 flessen binnen 24uur krijgt.
06u = ochtendfles
+/- 9 u = fruithapje
11u = fles
+/- 13u = broodkorst
15u = fles
17:30u = avondhap (potje)
18:30u = avondfles

Ik ben erg benieuwd hoe jullie vanaf deze leeftijd de flessen hebben afgebouwd (tussen 8 mnd en 12 mnd) en welke fles jullie als eerste hebben vervangen en voor wat jullie het dan hebben vervangen. Als jullie goede tips of ideeën hebben, laat ze dan graag achter in de comments hieronder of op mijn instagram account!

Nieuwe baan

Last but not least kwam in januari het fantastische nieuws dat ik binnen mijn huidige werkgever kon starten in een nieuwe functie. In april 2018 heb ik mijn studie afgerond en in die richting kan ik nu aan de slag. Ik had voor mijzelf uiteraard plannen gemaakt voor dit jaar, maar niet verwacht dat het al zo snel zou gaan gebeuren. Enorm blij en enorm veel zin om met deze nieuwe functie aan de slag te gaan.
Binnen deze functie ga ik mij bezighouden met subsidieaanvragen binnen het sociale domein en houdt ik mij intern bezig met het schrijven van de beleidsplannen en het implementeren daarvan.
Een groot verschil met mijn functie als gymdocent, maar ook eentje waar ik enorm veel uitdaging in ga vinden en waarmee ik niet kan wachten om te beginnen!

Dag januari, hallo februari

En zo komen we ineens alweer aan het einde van januari en is februari alweer begonnen. Wat was dit een heerlijk begin van 2019 en kijk ik enorm uit naar de rest van het jaar. Voor februari staan er naast wat verjaardagen nog geen enorm spannende of grootste plannen op de planning, maar ik ga er gewoon vanuit dat we aan het einde van deze maand ook een weer een mooi lijstje met “happy moments” kunnen opschrijven.

Wat waren jullie “happy moments” deze maand? Waar kregen jullie energie van of waar werden jullie gelukkig van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *