Happy moments Februari

De maand is alweer bijna voorbij en dat betekent weer een overzicht van mijn happy moments van de maand Februari!
Ondanks dat deze maand nou niet echt een enerverende maand was, waren er toch weer genoeg momenten om van te genieten en weer even bij stil te staan. Ik zette ze in een overzicht, lezen jullie mee?

Controle oogoperatie

Op de eerste van de maand had ik, na 6 weken na de operatie, de controle.
Ondanks dat het allemaal goed voelde vond ik de controle toch ook wel spannend. Het zijn tenslotte toch je ogen en dat je iets niet voelt betekent niet automatisch dat alles goed is.
Maar gelukkig zag het er allemaal goed uit, was de ‘wond’ netjes geheeld en was het gat wat in de jaren was ontstaan netjes dicht gegaan. De artsen waren erg tevreden, dus ik ook!
Wel blijft het een risico en blijft er een kans op nieuwe bloedingen. Om die kans zo klein mogelijk te houden heb ik nog steeds een aantal restricties:
Ik mag niet meer dan 20kg tillen, het werken in de zaal geeft risico vanwege de kans op stoten tegen het hoofd (ballen die soms rondvliegen), het vangen van de kinderen (turnonderdelen) en andere onverwachte bewegingen die je als gymdocent soms gewoon maakt.

Voor het tillen tot 20kg was het tot nu toe gelukkig op te lossen met stagiaires die het zware werk voor mij tilden en voor al het andere werden de lessen zo aangepast dat er het minste risico was.

Ondanks de restricties op het werk kan ik verder alles weer doen! Dat betekent dat ik ook weer mag autorijden en dat maakt het allemaal toch wel een stuk makkelijker.
Nu heb ik elke 3 maanden een controle om te kijken of er inderdaad geen nieuwe bloedingen zijn ontstaan en dan is er vanaf nu wachten tot de staar ontstaat en tot de operatie daarvoor nodig is.

Nieuwe functie

Inmiddels is de eerste maand in mijn nieuwe functie voorbij.
Tot aan juli heb ik nog een combifunctie en werk ik 2 dagen als projectleider/beleidmedewerker is werk ik nog 1 dag als gymdocent. Gezien de risico’s voor mijn oog komt dit extra op het juiste moment, maar ook gezien mijn ambities komt deze switch op een heel goed moment.

Het voelt voor nu echt als een verademing om even ‘de rust’ van kantoor te hebben i.p.v. het gehaaste van het onderwijs en de gymles. Ik merk dat ik enorm veel ideeën hebben die wij met de organisatie zouden kunnen gaan doen, dus het is nu goed kijken waar we als eerste mee aan de slag gaan en welke plannen/ideeën beter nog even kunnen wachten.
Ik kijk er enorm naar uit om op deze manier echt iets te kunnen bijdragen voor de organisatie en misschien ook wel een beetje te kunnen pionieren in het welzijnswerk en het sociale domein.

Hardlopen

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik enorm van sporten houdt. Nadat ik na de 6 weken controle eindelijk groen licht kreeg om weer te sporten kon ik dan ook niet wachten om weer te beginnen.
Voor mijn zwangerschap deed ik fanatiek aan bootcamp en combineerde ik dat met het hardlopen. Helaas is mijn vaste sportgroepje waarmee ik bootcampte gestopt en in mijn eentje is het toch minder leuk. Dus ik heb besloten mij weer wat meer te gaan richten op het hardlopen.
Lekker met je hoofd in de wind, verstand op nul, muziekje op en heerlijk met nog wat koude temperaturen in het zonnetje lopen! Genieten dus!

Inmiddels zitten de eerste km’s weer in de benen en viel ook het resultaat mij niet tegen. Nu is het een kwestie van volhouden, regelmaat er in krijgen en verder gewoon lopen lopen en lopen. Ik heb nog geen doel gesteld, voor nu is het vooral weer plezier krijgen in het lopen, conditie opbouwen en daarna zien we wel of ik voor een bepaalde afstand ga trainen.

Controle 10 maanden – kinderarts

Omdat Noud te vroeg is geboren staan wij de eerste twee jaar onder controle van de kinderarts. Dit heeft te maken met het feit dat Noud zijn kalenderleeftijd en ontwikkelingsleeftijd tot die tijd verschillen en dat willen ze goed in de gaten houden.
Noud is over 3 dagen 10 maanden en zijn ontwikkelingsleeftijd is nu iets meer dan 8 maanden, het verschil van de 7 weken die hij te vroeg werd geboren. De kinderarts was tevreden dus daar zijn wij super blij mee!
In een andere blog zal ik weer even een update geven over hoe het nu gaat met de kleine man!

Overgang Maxi-cosi naar vervolgstoel

Jaaaa, het is zo ver: De maxi-cosi is officieel omgeruild voor zijn vervolgstoel in de auto én de kinderwagen.
De autostoel mag gebruikt worden vanaf 67cm of 9kg. Aangezien hij nog lang niet bij de 9kg zit én hij nog niet helemaal stabiel kon zitten hebben we er toch nog even mee gewacht. Maar inmiddels is hij 70 cm en zit hij zo strak in zijn maxi cosi, zeker met een dikke winterjas én een warme zitzak, dat we nu toch over zijn naar de vervolgstoelen. Jippie, weer een nieuwe fase! Zo leuk, want nu zie je echt steeds meer dat het baby er een beetje af gaat en het echt een kleine grote jongen begint te worden! Op naar heel veel momenten in de wandelwagen en samen de wereld ontdekken!

Zonneschijn!

Ondanks dat ik de winter echt een heerlijk seizoen vindt, enorm geniet van het sfeertje thuis met de kaarsjes, de feestdagen, de kans op sneeuw, de koude temperaturen en alle momenten samen met familie, ben ik zo blij met het zonnetje die weer is gaan schijnen.
Het feit dat het weer langer licht is, het zonnetje schijnt en je weer zonder muts, wanten en sjaal naar buiten kan, ik vind het enorm genieten!
Het moment dat je uit je werk naar huis rijdt en het gewoon nog steeds licht is. Noem het burgelijk, maar ik vind het heerlijk! Kom maar op met die lange dagen vol met zonneschijn en een hoop momenten buiten!

Ondanks dat het dus geen enorm boeiende dingen waren toch weer een paar fijne happy moments in februari. Wat waren jullie favorieten momenten in deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *