De eerste hapjes

Omdat Noud inmiddels 6 maanden is, woop woop🎉, zijn we langzaam aan begonnen met het introduceren van wat andere smaken dan alleen maar melk. Benieuwd hoe dit allemaal gaat? Welke smaken hij het lekkerst vindt en of hij hier net zo van geniet als wij? Lees dan vooral even verder! 

Nu Noud 6 maanden is vinden wij het wel tijd worden om langzaam aan wat hapjes te introduceren. Vanwege zijn vroeggeboorte is zijn lijf nu ontwikkeld tot ongeveer 4,5 maand. Hierdoor bestaat het aanbieden van de hapjes vooral uit het proeven en kennismaken met de verschillende smaken en texturen. Gewoon de proefhapjes waarmee elke andere baby ergens tussen de 4 en 6 maanden begint.

Kinderarts

Vorige week hadden we weer een reguliere controle bij de kinderarts. Ze zijn allemaal erg tevreden en hij blijft erg goed groeien!🎉 De fysiotherapeut was erg onder de indruk van de hoeveelheid energie en kracht die de kleine man al heeft… tja, die energie… van wie zou hij dat nou toch hebben🤣🙈 Wij kunnen onze borst dus nat maken voor de komende tijd en dat wordt straks rennen achter een klein, kruipend, stuiterballetje aan!😅

Tijdens deze controle is ook de voeding weer besproken en hebben we officieel groen licht om te starten met het aanbieden van de hapjes. 💪

Manlief heeft zich uitgeleefd op het technische gedeelte en de aanschaf van een staafmixer🤭, wat uiteindelijk resulteerde in Ergomixx  van Bosch.

Vooral een praktische, handige, zonder al teveel poespas-staafmixer! So far dus ook goedgekeurd door mij!

De eerste hapjes

Wij zijn begonnen met appel en banaan. Eerst 3 dagen appel, daarna 3x banaan. Daar zit niet echt een gedachte achter, meer dat je overal leest om de hapjes een paar dagen achter elkaar te herhalen zodat ze beter de smaken kunnen herkennen en kunnen proeven. De appel was opzich prima, maar was hij niet echt 100% van overtuigd. Dit kan ook komen omdat het eigenlijk net niet helemaal fijn gepureerd was en hij daarom de structuur niet helemaal fijn vond. Na de appel hebben we de banaan aangeboden, dat was echt feest!🍌🎉 Met een grote big smile nam hij alle hapjes en hij had het nog maar net binnen of zijn mond ging alweer weer open met zijn tong naar buiten! Zo’n ontzettend grappig gezicht!😁😍 1 favoriet dus in ieder geval!

Na de banaan hebben we ook wat groente geprobeerd en zijn we begonnen met bloemkool. Helemaal fijn gepureerd en happen maar! Inmiddels heeft hij al een beetje door hoe het werkt en zodra hij de smaak geproefd heeft en heeft goedgekeurd zit hij met een grote big smile in zijn stoel alle hapjes op te eten!😁

Na dit succes hebben we een rondje door de supermarkt gemaakt en wortelen, mango, peer, bloemkool en banaan in huis gehaald. Voorlopig kunnen wij dus weer even vooruit!

Klaarmaken:

Om het voor ons zelf ook een beetje makkelijk te houden eten we zelf de groente tijdens het avondeten en houden we een klein beetje apart wat we pureren.

Tip: bewaar de gepureerde groente/fruit in de blokjes van een ijsblokjeshouder!

Zeker nu de porties nog zo klein zijn, halen we per keer 2 ‘blokjes’ eruit, die ontdooien/ warmen we op. De rest blijft zo ook goed en je hoeft op deze manier minimaal wat weg te gooien! Je kan op die manier ook van te voren al wat groente klaarmaken die je die week hebt gegeten. Dat scheelt een hoop tijd en extra werk en je hebt toch het gemak van de juiste porties, gevarieerd eten en snel klaar te maken!

De komende weken:

De komende tijd zullen we op deze manier steeds verschillende smaken gaan aanbieden. Voorlopig nog tijdens het avondeten, zodat we er echt een gezellig momentje van kunnen maken en de nadruk niet alleen ligt op het eten.

Zodra hij ook qua ontwikkeling rond de 6 maanden is zullen we hapjes verder gaan uitbreiden en zal het langzamerhand als een vervanging  van 1 van de flessen gaan dienen. Welke dat wordt of het handigste is hebben we nog niet echt over nagedacht, dus mochten jullie daar nog tips of goede ervaringen mee hebben? Alle tips zijn welkom!😁😘 Laat ze dan even hieronder achter of op instagram.

Xx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *