10 Cadeautips voor een baby van 1 jaar!

Het is bijna niet te geloven maar over 2,5 maand wordt onze kleine man alweer 1 jaar!!! Hoe langzaam de beginmaanden gingen en we enorm toe leefden naar dit moment, zo snel gaat het de laatste tijd! Inmiddels is Noud qua ontwikkeling de 8 maanden gepasseerd en wat is het genieten om alle ontwikkelingen te zien die hij nu doormaakt!
Maar goed zijn kalenderleeftijd geeft toch echt aan dat hij over ruim 2 maanden 12 maanden is en dus is het de hoogste tijd om over zijn verjaardag te gaan nadenken!

Voor wat cadeau- inspiratie vroeg ik jullie om hulp en wat super leuk om al jullie reacties en suggesties te lezen. Super bedankt daarvoor! Voor alle moeders/vaders die ook wel wat inspiratie kunnen gebruiken, ik deel hieronder graag alle suggesties met jullie. Lezen jullie mee?

Cadeautip 1: Loopkar

Dit cadeau werd vaak genoemd: De Loopkar.
Ze zijn er natuurlijk in enorm veel varianten, maar het komt er op neer dat je kleintje de loopkar kan gebruiken om zo de eerste stapjes te oefenen. Optrekken aan de kar, balans houden met de kar en natuurlijk de hele kamer doorstappen als het eenmaal gelukt is.
Tegenwoordig zijn deze loopkarren ook verkrijgbaar met allerlei andere speelgoedspulletjes erop, waardoor hij ook al te gebruiken is als je kleintje nog niet kan lopen. Knopjes, geluidjes, draaispelletjes, genoeg speelgoed waarmee je kleintje zich wel even kan vermaken. Heb jij weer even 5 minuten je handen vrij, ook heel handig!

Cadeautip 2: Toet Toet auto’s.

Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord, misschien ook wel omdat er in onze familie alleen maar meiden worden geboren, maar aangezien google mijn beste vriend is voor dit soort dingen heb ik het internet even afgestruind. Ver hoefde ik niet te zoeken want al bij de eerste hit kwam, ik had het kunnen weten, VTech met een heel arsenaal aan speelgoedautootjes tevoorschijn. 1 Waarschuwing, laat dit niet aan je man/vriend zien, want dan staat binnen de kortste keren je hele woonkamer vol met dit spul, maar natúúrlijk alleen voor jullie kleine man/meisje. Tuurlijk schat…..!

Maar goed, eerlijk is eerlijk, het ziet er fantastisch uit, je hebt basissets en uitbreidingssets en gegarandeerd dat je kleintje hier heel veel uren aan speelplezier mee heeft. Niet geheel onbelangrijk, dit is ook speelgoed waar je kleintje langere tijd plezier van zal hebben. Zeker een kanshebber dus!
Prijzen voor een compleet set gaan vanaf €30,-

Cadeautip 3: Zoef Zoef dieren

Mocht je kleintje niet van auto’s houden of je wilt zelf wat anders. In dezelfde categorie heb je, ook van VTech, de Zoef Zoef Dieren.
Hierbij heb je allerlei losse dieren in speelgoed, maar je hebt ook complete sets van bijv. boerderijen, de dierentijd, de jungle etc. Voor ieder wat wils dus! Het speelgoed is te koop bij de bekende speelgoedwinkels maar uiteraard ook via het internet te bestellen. De prijzen voor de complete sets liggen zo rond de €40,-

Cadeautip 4: (gepersonaliseerde) Speelgoedkist

Inmiddels weet ik dat na nog geen 5 minuten spelen je opgeruimde woonkamer veranderd is in een jungle van speelgoed dat echt overal ligt. Hoe handig als je straks alles samen kan opruimen in een gepersonaliseerde speelgoedkist. Een echte win-win-situatie, je woonkamer ziet er snel weer opgeruimd uit en de speelgoedkist kan ook nog eens een eye-catcher in je woonkamer worden. Hoe duur je dit cadeau maakt is natuurlijk een beetje afhankelijk van je eigen budget en wensen. Zo kan je een goedkope(re) kist ergens op de kop tikken, verven en een mooi naamsticker bestellen of je laat het helemaal voor je doen en je besteld hem klant-en-klaar. Hierbij zullen de prijzen dus wat meer uiteen liggen.

Cadeautip 5: Speelgoedkeukentje

Ook dit cadeau is vaak genoemd, wie kent het niet, de speelgoedkeukentjes.
Waar ze vroeger nog van plastic waren en nou niet echt bepaal mooi, zijn ze tegenwoordig compleet van hout, kunststof of iets er tussenin.
In het begin zullen ze zich nog vooral bezig houden met het open en dicht doen van de kastjes en aan de knopjes draaien. Verderop in het jaar zal het gebruiken van de keuken steeds meer gebruikt gaan worden en meer richting de 2e verjaardag zal er met een hoop peuterfantasie nog steeds met plezier mee gespeeld worden. Echt een cadeau voor een langere periode dus. Ook hierbij geldt: Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo mensen zoveel wensen en dus ook verschillende prijscategorieën.

Cadeautip 6: Houten speelgoed

Ook veel genoemd is het houten speelgoed. Het staat bekend om de eigenschappen: Duurzaam, mooi, stevig, een hoop variatie en uitdagend.
Met dit speelgoed kan je echt alle kanten op, van treinbanen naar complete prinsessenkastelen. Hiermee kunnen ze echt een hele poos vooruit, dus zeker een cadeau voor een langere periode.

Cadeautip 7: (voorlees)Boekjes

Nu ze 1 jaar worden wordt het voorlezen steeds leuker. Ze kunnen nu veel beter aandachtiger luisteren en samen kan je naar de plaatjes kijken, ipv dat jij met al je goede bedoeling bezig bent en de kleine alleen maar aan het slaan is naar de blaadjes…. Deze cadeautip kon dan natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst! (voorlees)Boekjes zijn handig voor onderweg, als je bijv. even moeten wachten bij een afspraak, zijn leuk voor ‘gewoon’ thuis om even een momentje samen te hebben en natuurlijk voor bij het naar-bed-ritueel ’s avonds. Mijn persoonlijke favorieten zijn, Weltrusten kleine beer, Raad eens hoeveel ik van je houdt, Dikke dik-verhalen en Monkie. Allemaal jeugdsentiment dus wie weet komen daar snel nieuwe favorieten (van de kleine man) bij..
Te bestellen bij de betere boekenzaken of gewoon via bol.com o.i.d.

Cadeautip 8: Zandbak / Waterbak

Wat is er heerlijker dan nu het warme weer er weer aankomt lekker buiten in de tuin te rommelen! Moeders in de tuinstoel en de kleine man lekker rommelen met de zandbak / waterbak.. I know, wishfull thinking aangezien je waarschijnlijk 1001 keer heen en weer aan het lopen bent om of te gaan helpen óf een zandhappend-festijn te voorkomen, maar het idee is toch al heerlijk? Zeker een cadeau waar ze nog heel lang plezier van gaan hebben. Prijzen gaan vanaf €50,- maar zelf maken kan natuurlijk ook.

Cadeautip 9: Kleding / Benodigdheden

Dat kinderen snel uit hun kleding groeien is algemeen bekend, maar bij baby’s is dat nog 10x zo snel, voor mijn gevoel. Hier zijn we in bijna 10 maanden tijd van maatje 44 naar maatje 74 gegaan. Dat zijn dus 6 kledingmaten in 10 maanden tijd, dat betekent dat ze dus ongeveer 1,5 maand in 1 maat zitten. Nou zal dat tussen 1 en 2 jaar iets minder hard gaan, maar je hebt nog steeds een hoop verschillende maatjes nodig en dus een hoop kleding, slaapzakken, jassen etc. Je kan natuurlijk kledingbonnen vragen, zodat je straks niet meer heel veel kleding zit die je écht afschuwelijk vindt. Maar je kan natuurlijk ook alvast zelf wat kleding uitzoeken en die incl. link op een verlanglijstje zetten. Via lijstje.nl is dit heel gemakkelijk en is echt een win-win-situatie. Jij hebt kleding/spullen die je écht graag wil hebben, de gevers hebben daarbij het gemak van cadeau kopen die écht in de smaak zal vallen, zonder al teveel eigen zoekwerk én het is vaak leuker om iets tastbaars te kopen dan alleen geld. Ik zeg ideale oplossing!

Cadeautip 10: Loopfiets

Dit was een cadeau die ik zelf ook vooraf in gedachte had: De Loopfiets.
Met twee ouders werkend als gymdocent ontkomt de kleine man haast niet aan een cadeau waarbij hij moet/kan bewegen. Met een loopfiets beginnen ze zittend en leren ze door zelf te bewegen heel goed balans te houden en is het een voorloper op het echte fietsen. Een super stoer cadeau, zowel voor jongens als voor meiden, die nog heel lang gebruikt zal gaan worden!
De loopfiets heb je in enorm veel verschillende uitvoeringen, als driewieler, als tweewieler, van hout, van metaal etc. De prijzen lopen daarmee ook sterk uiteen van zo’n €40,- tot ruim €100,-. Ook hierbij geldt: Zoveel mensen, zoveel wensen en het verschil in budget.
Nog steeds 1 van mijn favorieten, maar deze zal voor ons even moeten wachten.

Keuzes, keuzes keuzes,

Omdat Noud op zijn verjaardag qua ontwikkeling 10 maanden is zullen een aantal cadeaus die hier boven genoemd zijn nog een langere tijd in de kast blijven staan. Puur om het feit dat hij nog niet zo ver is en het dus ook nog niet zo veel gebruikt zal worden rondom zijn verjaardag. Bijvoorbeeld de loopfiets, super gaaf, maar Noud kan nu bijv. nog niet zelfstandig zitten en daarmee logischerwijs ook nog niet staan. Toch wel belangrijke voorwaarden voor het gebruik van de loopfiets. Daarom kan hij bij ons pas over een paar maanden gebruikt worden en dat vinden wij dan weer zonde.

Daarom willen wij graag een cadeau waar hij straks gelijk mee kan spelen maar waar hij ook nog een hele poos plezier van heeft. Gelukkig is manlief niet zo kieskeurig.. ahum… wat de zoektocht nog even een stukkie lastiger maakt. Bij de zandtafel zag hij direct een zandhap-festijn ontstaan en het huis veranderen in een tweede zandbak, een keukentje vond hij iets meer voor meiden en de optie over een speelgoedkist haalde het helaas ook niet want wij hadden toch al een leuke speelgoedtas in de woonkamer staan… Tja, jullie begrijpen wij zijn er nog niet uit, hahahah..

Zodra wij een keuze hebben gemaakt zal ik hem zeker delen, dus houdt mijn instagram-account even in de gaten als je wilt weten wat het uiteindelijk is geworden.

Was je nou ook op zoek naar een cadeau, dan hoop ik dat je iets aan deze lijst hebt gehad. Heb je nou iets gekocht naar aanleiding van deze lijst, laat het dan even weten, dat zou natuurlijk super leuk zijn!
Mocht je nog andere leuke suggesties weten, laat ze dan zeker even hier achter of op mijn instagram-account!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *